Необходими продукти за 4 порции:
амарант – 1 ч.ч
магданоз – 1 ч.ч нарязан
кромид лук- ½ ч. ч. нарязан
прясна мента – 2 с. л., ситно нарязана
лимонов сок – ½ ч.ч.
зехтин – ¼ ч.ч
2 пресовани скилидки
чесън – ¼ ч.ч. нарязани маслини- 7-8 бр.
зелена салата -4-5 цели листа
Начин на приготвяне
Амарантът се задушава с вода в съотношение 1:1 с вода за 12-15 минути. Оставя се настрани да се охлади. Всички съставки с изключение на зелената салата и маслините се поставят в купа и смесват добре. Оставят се в хладилника за час или повече, за да се смесят ароматите. Листата зелена салата се измиват и подсушават и се поставят на дъното на купа за салата. Отгоре се изсипва готовото табуле от хладилника и се гарнира с маслини.