Добре дошли в нашия Блог
Тук ще намерите полезна информация за здравословния начин на живот и най-добрите храни за вашето тяло.
сряда, 10 май 2023
Сусамовото олио е годно за консумация растително масло,извлечено от сусамови семена. То е е едно от най-ранните известни растителни масла. Масовото съвременно производство в световен […]
четвъртък, 13 април 2023
Канабидиол (да не се бърка с канабинол или канабинодиол) Канабидиолът (CBD) е фитоканабиноид, открит през 1940 г. Той е един от 113-те идентифицирани канабиноиди в растенията […]
четвъртък, 6 април 2023
Джинджифил Джинджифилът (Zingiber officinale) е цъфтящо растение, чиито корен се използва широко като подправка и народна медицина. Представлява е тревисто многогодишно растение, което развива едногодишни псевдостъбла […]
сряда, 5 април 2023
Босилек Известен още като „царска билка“ (от гр. basilicum — царски), е едногодишно тревисто растение с голо четириръбесто стъбло. Като билка и подправка се използва надземната […]
петък, 24 март 2023
Кафяв ориз Кафявият оризе пълнозърнест ориз с премахната неядлива външна обвивка- (твърдо защитно покритие), оставяйки вътре полезните хранителни вещества. В резултат на това той запазва ценните […]
четвъртък, 2 март 2023
Vanilla planifolia – плосколистна ванилия Плосколистната ванилия вид ванилова орхидея, родом от Мексико и Белиз. Заради високото си съдържание на ванилин, тя един от основните източници […]
сряда, 1 март 2023
Ванилия тахитензис Vanilla tahitensis е вид орхидея от рода Vanilla. За първи път е описано от ботаника Джон Уилям Мур през 1933 г., който я забелязва […]
понеделник, 5 декември 2022
Кокосова вода Кокосовата вода е бистрата течност-сока в кокосовите орехи . Течността в младите кокосови орехи често се предпочита пред течността на зрял кокос. Кокосовата вода […]