Добре дошли в нашия Блог
Тук ще намерите полезна информация за здравословния начин на живот и най-добрите храни за вашето тяло.
вторник, 17 декември 2024
Черна леща „Белуга“ Черната леща е наричана още „Белуга“, тъй като зърната ѝ наподобяват хайвера на есетровата риба белуга (моруна). Представлява зърнено-бобова култура. Специфичният й цвят […]
вторник, 17 декември 2024
Лупина Лупина са род покритосеменни растения от семейство Бобови. Родът включва над 200 вида, като най-голяма разнообразие се наблюдава в Северна и в Южна Америка. Среща […]
сряда, 11 декември 2024
Фурми сорт Меджул Фурмите Меджул произхождат от региона Tafilalt в Мароко. Считани са за най-стария култивиран плод в света – отглеждат се и се събират от […]
петък, 14 юни 2024
Макадамия Макадамията (Macadamia) е растение, което се среща в природата на Източна Австралия, Нова Каледония и Сулавеси в Индонезия. Познато е още като австралийски орех. За […]
понеделник, 8 април 2024
Кристален дезодорант Кристалният дезодорант е вид алтернативен дезодорант, направен от естествена минерална сол, наречена калиева стипца, известна още като калиев алуминиев сулфат. Доказано е, че има […]
понеделник, 8 април 2024
Солна лампа Познати като „Витамини на въздуха“, лампите от хималайска сол се считат за най-добрият природен йонизатор. Хималайската солна лампа свързва негативните йони с излишните положителни […]
понеделник, 29 януари 2024
Магарешки бодил Обикновеният гингер (Onopordum acanthium), наричан също магарешки трън, магарешки бодил, камилски бодил, жълтеникав онопордум, е тревисто двугодишно растение от семейство Сложноцветни (Asteraceae). Първоначално магарешкият […]
вторник, 5 декември 2023
Бял шоколад Белият шоколад е сладкарско изделие, което се прави от какаово масло, захар, сухо мляко и различни добавки (като ванилия например) Той съдържа какао на […]