• Безплатна доставка при поръчка над 65лв!
  • 0888624180
  • orders@burelorganics.com
    • Начало
    • Магазин
      • Био и натурални храни
      • Козметика
      • Супер храни и добавки
      • Насипни
    • За нас
    • Блог
    • Контакти
    • English
    • Начало
    • Магазин
      • Био и натурални храни
      • Козметика
      • Супер храни и добавки
      • Насипни
    • За нас
    • Блог
    • Контакти
    • English
    0

    Марокански кус кус от Иван

    • Home
    • Здравословни рецепти
    • Марокански кус кус от Иван
    Пухкав кекс с бадемово брашно
    четвъртък, 8 октомври 2020
    Кускус: вкусен, вкусен…, че повтаря!
    вторник, 13 октомври 2020

    Автентичен марокански кус-кус, приготвен от Иван Мавров – работил като учител в Маракеш:

    Необходими продукти:

    • кускус от ТВЪРДА пшеница (не паста) – 2 1/2 пакета от 400 г
    • агнешка плешка- около един кг.
    • картофи – 4 бр., големи
    • моркови – 2 бр., големи
    • лук – една глава, едра
    • батат – 1 бр., едър
    • ряпа дайкон – 2 бр., средно големи
    • праз лук – 1 връзка
    • тиквички – 2 бр., средно големи
    • джинджифил – 1 бр., малък
    • магданоз – 1 връзка
    • краве масло -1 пакетче от 250 г
    • сол – на вкус

    Начин на приготвяне:

    Агнешката плешка се нарязва на едро и се сварява в тенджера под налягане. Зеленчуците се измиват, обелват, нарязват на едро и се добавят към свареното агнешко месо. Капакът на тенджерата под налягане се маха и върху ѝ се поставя съда, който прилича на метален гевгир. В „гевгира“ се изсипва кускуса, като там, където дъното е поставено върху отворената тенджера под налягане се запечатва с тесто. Така кускусът започва да се вари на пара. Около 20 минути след първото поставяне кускусът се вади от „гевгирът“ и се омаслява с кравето масло, така че да няма слепени кускусчета. Връща се отново върху парата. Това се повтаря още три пъти. След около час и половина – два варене, омасляване и овкусяване от парата, ястието е готово. Бульонът от зеленчуците с месото се прецежда и се изсипва в сосиера. Връзката магданоз се изхвърля. Кускусът се изсипва в голяма чиния и се прави дупка в средата. Там се поставя месото и се зарива с кускус. После в кръг се подреждат сварените зеленчуци, като и те се зариват с кускус. Поднася се на трапезата заедно със сосиерата в която е бульонът. При консумация – кой каквото си хареса си издърпва и слага в чинията и си полива на вкус от соса. Приятен апетит!





    Сподели
    0
    Красимира Дечева
    Красимира Дечева

    Препоръчани статии

    понеделник, 1 февруари 2021

    Рецепти с къри


    Виж още
    вторник, 5 януари 2021

    Яхния с амарант и ядки


    Виж още
    събота, 17 октомври 2020

    Овесено блокче със сини сливи


    Виж още

    Категории

    • Здравословни рецепти
    • Любопитно
    • Палачинки
    • Рецепти с амарант
    • Рецепти с бадемово брашно
    • Рецепти с брашно от мескит
    • Рецепти с елда
    • Рецепти с кускус
    • Рецепти с леща
    • Рецепти с овес
    • Рецепти с цвекло на прах
    • Свойства и ползи
    • eетерични и базово масла от онлайн магазин за био продукти Бурел0
      Течното африканско злато – арганово масло
      понеделник, 19 април 2021
    • Розова хималайска сол от онлайн магазин за биопродукти Burel Organics
      Хималайска сол – ползи, история, традиции
      понеделник, 15 март 2021
    • биомаса от едноклетъчни синьо-зелени водорасли
      Спирулина – суперхраната на астронавтите
      петък, 12 март 2021
    • псилиум хуск индийски бял живовляк бурел органикс
      Какво е хуск и защо е полезен?
      петък, 12 март 2021
    • семе от тиква
      Тиквено семе
      сряда, 10 март 2021

    Нашата мисия е да бъдем надежден доставчик на качествени продукти на достъпна цена. Постигаме го като осигуряваме богато разнообразие от качествени български и други био продукти.

    0888 624 180
    orders@burelorganics.com

    Информация

    • За нас
    • Условия за ползване
    • Доставки
    • Лични данни

    Най-ново от нашия блог

    • eетерични и базово масла от онлайн магазин за био продукти Бурел0
      Течното африканско злато – арганово масло
      понеделник, 19 април 2021

    Условия за доставка

    Цена на доставка – 4 лв. до офис на Спиди или Еконт.

    Безплатна доставка при поръчка над 65 лева.

    Моля при попълване на заявката да посочите до кой офис на куриер желаете да ви изпратим доставката.

    Изпращането на поръчката става от 1 до 3 работни дни.

    © 2018-2019 Burel Organics. Всички права запазени | Уеб дизайн: AllWeb
      Този сайт използва 'бисквитки' (cookies), за да ви предостави възможно най-добро потребителско изживяване. Използвайки сайта, вие се съгласявате с това.