Трюфели „Амарето“
Време за приготвяне – 30 мин.
Необходими продукти за 20 бр:
• черен шоколад – 125 г
• кокосово мляко – 75 мл (5 с.л.)
• кокосово масло – 1 ч.л.
• кленов сироп – 2 с.л. / 30 мл
• ликьор амарето – 8 ч.л. / 40 ml
• бадеми – една шепа нарязани на много ситно
• цвекло на прах – 150 г
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Фурната се загрява до 80 °C. 100 г от шоколада се разтапя на водна баня, останалите 25 г се натрошават на ситно с помощта на нож. Млякото се загрява в отделен съд и към него се добавя при непрекъснато бъркане. След което към него постепенно се добавят последователно кленовия сироп, амарето и кокосовото масло. Сместа се охлажда до стайна температура, след което се смесва с бадемите. Покрива се с фолио и се поставя в хладилник да се втвърди. След това от нея се оформят топчета, които се овалват в цвеклото на прах.