Необходими продукти:
Начин на приготвяне:
Водата и кокосовото мляко се кипват, добавят се захарта, солта и тапиоката. Огънят се намалява и се оставя да се вари 30 мин., като се разбърква често. Накрая се добавят и бананите и ястието се сваля от огъня. Оставя се престои 15 мин., като НЕ СЕ БЪРКА. Може да се поднесе горещо или охладено . Преди поднасяне се поръсва с цейлонска канела.
Необходими продукти:
Начин на приготвяне:
Тапиоката се накисва в топла вода за 5 мин. и се оцежда. Смесва се скокоса и захарта. Поръсва се с малко вода и се разбърква. Готви на пара за около 10 мин. След приготвянето се оформят топчета или друга желана форма. По желание готовите сладки могат допълнително да се овалят в още кокос.
Необходими продукти:
Начин на приготвяне:
В тенджера се смесват млякото и олиото и се слагат върху котлона. Когато се сгорещят се добавя тапиоката и се разбърква. Оставя се да се охлади, добавят се останалите продукти и се замесва меко тесто. От него се правят малки топчици, които се поставят върху намаслена тава. Пече се 30 мин., до златист цвят на температура от 180°С.
Необходими продукти:
Наюин на приготвяне:
Млякото, яйцата и кашкавала се смесват в кухненски робот до получаване на гладка констинстенция. След което се добавя брашното от тапиока и се омесва на тесто. Охлажда се за 30 минути в хладилник и се пекан на плосък тиган.
Източници: