Необходими продукти за 12 порции:
- овесени ядки – 1 ч.ч.
- яйца – 1 бр.
- захар – 1 к.ч.
- мед – 1 с.л.
- кисело мляко – 3 с.л.
- сода за хляб – 1 к.л.
- масло – 3 с.л. разтопено
- брашно – 1 к.ч.
- боровинки – 20 бр., сушени
Начин на приготвяне:
В купа се смесват овесените ядки и брашното, разбъркваме с вилица. В друг съд се разбиват яйцето със захарта и меда. Сипва се в брашнената смес, добавя се разтопено масло и киселото мляко с разбъркана в него сода. Получава се гъсто и лепкаво тесто.
Оставя се за 30 минути в хладилник да стегне. После се късат топчета като орех и се нареждат в намазнена тава на разстояние. Отгоре леко се сплескват и забождаме в средата боровинка на всяка бисквитка. Пече се в загрята фурна 170 °С, до златисто.