Необходими продукти:
амарант – 1 ч.ч.
вода- 2,5 чаши
зехтин- 1 с. л.
спанак – връзка
домати –2 зрели, обелени и нарязани на едро
гъби – 250 г, нарязани
босилек – 1,5 ч. л
риган- 1,5 ч. л.
чесън – 1 скилидка, нарязана на ситно
лук – 1 с. л. нарязан на ситно
морска сол и пипер на вкус
Начин на приготвяне
Водата се кипва, амаранта се поставя в нея и след като отново заври, огъня се намалява, съда се захлупва и засушава за 20 минути. Отделно се задушават спанакът и доматите, към тях се прибавят лука и чесъна и всичко се задушава тях за 2 минути. Накрая се добавят гъбите, босилека, ригана, солта, пипера и 1 с. л. вода. Всичко се задушава до омекване и се добавя амаранта.